• Référence bibliographique
directeur de publicationJacobs, Marc ; Scholliers, Peter
titre de la publication collectiveEating out in Europe : picnics, gourmet dining and snacks since the late eighteenth century. 7th Colloquium, International commission for research into European food history, Alden Biesen, october 2001
ville et éditeurOxford (GBR) : Berg
année de publication2003
paginationXIII-411 p.
langue du texteanglais
classement
index géographique

Contributions (8)

TypeTitreAuteursTomaisonPagination
ContributionVaut ou ne vaut pas le détour. Conviviality, custom(er)s and public places of new taste since the late eighteenth centuryAuteur : Jacobs, Marc ; Scholliers, Peterp. 1-15
ContributionEating out before the restaurant. Dining culture in early-modern innsAuteur : Kümin, Beatp. 71-87
ContributionThe picnic in nineteenth-century France. A social event involving food : booth a necessity and a form of entertainmentAuteur : Csergo, Julia (1954-....)p. 139-159
ContributionThe French novel and luxury eating in the nineteenth centuryAuteur : Becker, Karinp. 199-214
ContributionEscoffier, Bocuse et (surtout) les autres... Towards a history of cooks in France in the nineteenth and twentieth centuriesAuteur : Drouard, Alainp. 215-228
ContributionEating in the public sphere in the nineteenth and twentieth centuriesAuteur : Mennell, Stephenp. 245-260
ContributionTechnological innovations and eating out as a mass phenomenon in EuropeAuteur : Den Hartog, Adel P.p. 263-280
ContributionEating out during the workday. Consumption and working habits among urban labourers in France in the second half of the nineteenth centuryAuteur : Lhuissier, Annep. 337-349